Nå har høsten kommet for fullt og det begynner å nærme seg sesongslutt for leirskolen. Denne uka har Sunndalsskolene Løykja, Ålvundfjord og Tredal, og Innlandet skole kjent på både ruskevær og solskinn – og noen har til og med badet!

Uka startet med heftige regnskurer og kald vind, men det var ikke noe problem for elevene og alle besto ro-eksamen med glans! Dagen etter hadde alle tørka (nesten i alle fall), og var klare for å sette garn og teiner. Første gruppe prøvde seg på en rotur til Søre, men måtte til slutt snu på grunn av vinden, så da ble det ro-orientering i havna på Nordre i stedet! Neste gruppe hadde også ro-orientering, men det viste seg å være lettere sagt enn gjort; det er fort gjort å sette seg fast i moloen, og det er vanskelig å skrive på vått papir. De fant likevel mange av postene, så innsatsen var det ikke noe å si på!

På onsdag var det klart for å dra opp fangsten! Det ble masse krabbe, lyr og torsk, en stor makrell og rognkjeks, og også en piggskate og breiflabb! Etter lunsj ble det stille på Bjørnsund, for da reiste hele gjengen til Bud for å se og høre om Ergan kystfort.

Vi våknet opp til strålende sol på torsdag, og ruslet over moloen for å se på fyret. Elevene fikk høre om Rokta-forliset og hvordan livet var på Bjørnsund før moloen ble bygget. Det ble en fin tur, og det var nok godt for elevene å oppleve noe annet enn regn og kuling!

Etter lunsj dro vi til fjæra på Hammerøya. Der startet vi opp et nytt prosjekt om marin forsøpling, og den gruppa som plukket mest søppel fikk en fin premie! I tillegg til å redde verden, plastbit for plastbit, lette de etter liv i fjæra, og til slutt viste og fortalte Emilie og Harald om både dyr og alger som finnes her på Romsdalskysten.

Uka ble som vanlig avsluttet med historien om Bua-Marit! Noen påstår at de ikke ble skremt, men det var nok ikke så mange som turte å gå alene tilbake til skolen den kvelden… Nå har første gruppe reist, mens resten vasker seg ut og gjør seg klare til avreise. Vi takker for denne uka!

Klikk her for å se bilder  (tykk på bildetittelen for å få opp fullskjermvisning)