Huhei for ei uke! Mens Midt-Norge har hatt høstferie har Åretta skole fra Lillehammer kost seg på leirskole! De hadde en lang busstur på mandag og rakk bare så vidt å bli ferdige med ro-eksamenfør det ble mørkt. Men det var bra de rakk det, for tirsdag morgen bar det rett ut på fiske! Først med Nonstind, men der ble det ikke noe fangst, så vi satte all vår lit til trollgarna og krabbeteinene. Da de var satt rodde de over til Søre, hvor de fikk en kjapp rundtur med de viktigste høydepunktene, før vi blåste i gang ukas utasundsrygby-kamp! Det ble ei sprukket leppe og 1-0 før kampen var over, og vi sa oss fornøyde med det. Så var det å ro tilbake i sør-østen, og kjapt opp til middag!

På onsdag ble det endelig fisk! To rognkjeks, en stor piggvar, rødspette, lyr og torsk – blant annet! Torsken ble grundig studert, både utvendig og innvendig, og noen elever fikk smake på hjerte og linse. På kvelden fikk vi hval-taco, noe som var nytt for innlendingene, men det ble godt mottatt! Sola titta endelig frem på torsdag, så vi fikk ei fin økt i fjæra på Hammerøya. På ettermiddagen ble det en tur til fyret i varierende vær.

Trykk her for å komme til denne ukas fotoalbum!   Trykk på bildetittelen for å få opp bildevisning.

Posted by Emilie Marie Glas in Ukesrapport

Åndalsnes, Hustad og Bud har vært på besøk denne uka, og som bildene viser har vi hatt ei variert uke! Elevene satte garn og teiner i motvind, og fikk oppleve hvor sterke krefter det kan være i naturen. Blant annet fikk ei gruppe et annet garn og to teiner i garnet sitt som et resultat av storm over natta! Det var litt av en jobb å gre garnene, men med all hands on deck gikk det veldig bra! Heldigvis fikk vi mer fangst enn det; rognkjeks og rognkall, kveite, krabber, torsk og lyr hadde forvilla seg inn i garnene. Nonstind fikk også kjørt noen turer, så elevene fikk dra noen liner som var satt kvelden før. Dessverre hadde ingen fisk bitt på kroken, men vi prøver igjen neste uke!

Både i går og i dag ble det bading – det er jo tross alt varmere i vannet enn i lufta! Det blir færre og færre badere hver uke, men det er alltid noen som er gærne nok til å stupe uti. Etter badinga i dag dro vi over til Hammarøya for å lete etter liv i fjæra. Der var det masse spennende å se; sjøanemoner, tangkvabb, tangsprell, ål og albueskjell – for å nevne noe! Og til middag fikk vi hval-taco – kjempepopulært, så det må vi ha mer av!

Resten av uka er dokumentert i bilder, trykk på bildet og bla med piltastene for å få en smakebit av uka som var!

PA020029
« 1 av 57 »
Posted by Emilie Marie Glas in Ukesrapport

Denne uka hadde vi besøk av Vågstranda, Måndalen, Innfjorden, Eidsvoll og Berger og Fagertun! Været var upåklagelig, og elevene fikk fiske krabbe og fisk, fra land og fra båt, og med både snøre, teine og garn. På onsdag gikk vi gjennom fangsten, og på kvelden ble elevene krabbeeksperter etter Espens krabbe-akademi. Torsdag startet vi i fjæra og så på alt som levde der – kråkeboller, fisk, krabber, snegler og muslinger, for å nevne noe. Alle fikk også muligheten til å smake på strandsnegler! Vi rakk også en tur på fyret og til jettegrytene, og avsluttet selvfølgelig uka med historien om Bua-Marit.

Trykk på bildet og bla med piltastene for å se flere bilder!

« 1 av 46 »
Posted by Emilie Marie Glas in Ukesrapport

I uke 38 hadde vi besøk av elever fra Sellanrå, Skjevik og Ullavik! En herlig uke, vi lar bildene tale for seg!

Trykk på bildet og bla med piltastene.

« 2 av 66 »
Load more