Ukerapport uke 39

Uke 39 blåste avgårde og vi hadde besøk fra Eidsvåg og Åretta skoler! Været gjorde at vi måtte tilpasse ukeprogrammet litt, men vi fikk stort sett gjort alt vi pleier – heldigvis! Tirsdag var vi ute og satte garn og teiner. Noen blåste avgårde og trengte hjelp, men mange sto i mot bølgene og vinden og greide seg selv. Sånt blir det gode roere av! Etterpå ble elevene sendt rundt på øya for å finne poster på natursti. Den dagen var ikke utfordringa bare å finne postene, men også å holde svararket tørt mens de skrev, og å passe på at hverken ark, kart eller elever blåste vekk! (Det gikk heldigvis bra med elevene). Vi tok også med elevene på fyret, og der fikk de se hvor sterke naturkreftene er, for bølgene slo langt oppover bergene på Moøya!

Onsdag dro vi vegna, og vi fikk masse torsk og lyr og krabber! Etter lunsj dro vi i fjæra innimellom naustene her på Nordre. Vi fant en del forskjellige dyr, blant anent albuesnegl, kongsnegl, blåskjell og strandkrabber! Torsdag tok vi Nonstind og dro til Søre Bjørnsund med hele gjengen. Der ble det omvisning, molo-løping og utasundsrugby! Vi rakk også ro-orientering i havna, for vinden hadde løyet litt slik at det gikk an å ro igjen. Det var alle fornøyde med!

Etter lunsj kom Øybjørn og hentet elevene, for det var tid for Bua-tur! Der fikk de omvisning på fortet på Ergan, og fikk høre hvordan andre verdenskrig hadde vært her, ytterst på kysten.

På kvelden var det klart for historiekveld, og elevene fikk endelig (!) høre historien om Bua-Marit. Det var både skummelt og spennende, og det var nok noen som tok en ekstra titt ut vinduet før de la seg den kvelden…

Så var det fredag igjen, og det var tid for hjemreise. Vi håper alle hadde ei fin uke, elevene fikk i alle fall se hvor værhardt det kan være her på kysten! Og noen fikk også oppleve hva som skjer hvis man lar hanskene ligge ute i storm…